HOUTEN HEKKEN EN POORTEN

In de inmiddels meer dan 25 jaar van het bestaan van Farm Poorten zijn er heel wat houten hekken en poorten gemaakt. Op deze website vindt u veel van deze duurzame houten hekken en poorten terug. Alles wordt bij Farm Poorten op maat gemaakt. Wij staan voor topkwaliteit qua hout en productie. Moderne machines en ambachtelijk vakmanschap alsmede veel kennis en ervaring, zorgen ervoor dat onze houten hekken en poorten een zeer lange levensduur kennen. Onderaan op deze pagina leest u meer over de houtsoorten die wij voor onze hekken en poorten gebruiken.

DUURZAME HOUTEN HEKKEN EN POORTEN

Bent u op zoek naar een duurzame houten poort of hekwerk, dan bent u bij Farm Poorten aan het juiste adres. Farm Poorten heeft poorten en hekwerk van diverse zeer duurzame houtsoorten.

De houtsoort, de behandeling én het vakmanschap waarmee de poorten en het hekwerk zijn gemaakt, bepalen de uiteindelijke kwaliteit. En uiteraard gebruiken we voor onze houten hekken en poorten alleen verantwoord hout!

Het programma poorten en hekwerk van Farm Poorten begeeft zich vanaf het midden segment tot en met de absolute top. Alles kan, zowel in hoogte als breedte, naar uw wensen op maat worden gemaakt. Voor de houten hekken en poorten gelden de maximale maten van 250 cm hoog en 550 cm breed. Ook leveren en installeren wij automatische poortopeners, elektrische hekopeners, videofoon installaties, etc. op uw poort of hek.

ZEER DUURZAME HOUTSOORTEN

Voor poorten en hekwerk zijn vochtigheid en hardheid eigenschappen die de geschiktheid van het hout in grote mate bepalen. Hoe beter het hout tot in de kern gedroogd kan worden des te beter is het hout voor Farm Poorten geschikt. Het drogen van het hout gebeurt met grote zorg en langzaam. Dit proces geeft de garantie dat het scheuren en of vervormen van de Farm Poorten tot een minimum wordt beperkt. En alhoewel het hout blijft en dus altijd zal werken, is het uiteraard wel de bedoeling dat de Farm Poorten goed blijven sluiten en uw eventuele automatische poortopener geen gevolgen ondervind van het eventueel werken van het hout. Dit zijn veel voorkomende klachten bij houten poorten, NIET bij de houten poorten van Farm Poorten!

De exclusieve ambachtelijk gemaakte poorten van Farm Poorten zijn vervaardigd uit drie zeer duurzame houtsoorten. De Itauba en Padouk poorten zijn van zeer hoogstaande kwaliteit en duurzaamheid. De Odum-Iroko poorten zijn de absolute top op poort- en hekwerk gebied, zeker als het gaat om de perfecte afwerking tot in detail. Al het hout waarmee de Farm Poorten worden gemaakt, is verantwoord verbouwd op plantages.

Odum-Iroko

Irokohout is één van de duurzaamste houtsoorten, die er bestaan. Het allerbeste Iroko hout komt uit Odum, Ghana. Daar worden de beste boomstammen voor de Farm Poorten geselecteerd: hoe hoger de volumieke massa en hoe donkerder de kleur, des te duurzamer is het hout. Eenmaal bewerkt en goed droog blijft Odum-Iroko zeer stabiel. Wilt u een persoonlijke signatuur geven aan uw poort? Dankzij de eigenschappen van het Iroko hout kunnen wij de naam van uw familie, huis of landgoed heel mooi in de iroko poorten graveren!

Onbehandeld Odum-Iroko dat in contact komt met ijzer kan grijs tot zwart verkleuringen tot gevolg hebben. Farm Poorten gebruikt alleen roestvast verbindingsmateriaal. Wordt de Iroko poort niet behandeld dan zal de poort na verloop van tijd zal vergrijzen. Op alle Odum-Iroko Farm Poorten geven we 10 jaar garantie op houtrot.

Irokohout heeft ook een prachtige structuur. Spreekt u dit aan, dan kunnen wij uw poort of hekwerk in een prachtige transpante twee componentenlak spuiten of onbehandeld laten. Of kiest u liever voor een mooie lak kleur? De Odum-Iroko poorten kunnen in alle kleuren geleverd worden. De Odum-Iroko Farm Poorten worden middels het IroPur twee componenten verfsysteem voorzien van een zeer hoogwaardige laklaag waarop u 5 jaar garantie tegen afbladderen krijgt.

Padouk

Padouk is een tropische hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat de natuurlijke duurzaamheid boven de 25 jaar ligt. Padouk hout is bovendien zeer stabiel en laat zich glad schaven, daardoor is het uiterst geschikt voor poorten. Vers geschaafd heeft Padouk een helrode kleur, na ongeveer 1 maand verkleurt het naar bruin om uiteindelijk een zilvergrijze tint aan te nemen met een mooi zichtbare houttekening.

Onze Padouk poorten worden gemaakt door Collstrop. De poorten worden voorzien van een ingebrande garantiestempel én u ontvangt een schriftelijke garantie van 25 jaar tegen aantasting door schimmels, insecten en bacteriën.

Itauba

Itauba is een houtsoort uit Brazilië die een natuurlijke duurzaamheid heeft van minstens 25 jaar. Onder invloed van vocht en zonlicht verkleurt deze houtsoort van bruin naar lichtgrijs.

Ook de Itauba poorten zijn een topproduct van de exclusieve fabrikant Collstrop. Ook op de Itauba poorten krijgt u een schriftelijke garantie van 25 jaar tegen aantasting door schimmels, insecten en bacteriën én ze worden voorzien van een ingebrande garantiestempel.

ADVIES

Bent u op zoek naar een duurzame maatwerk poort? Farm Poorten maakt exclusieve poorten op maat, geheel naar uw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.